Styrka, energi och balans

Fysisk yoga och meditation

Yoga är fysisk träning och återhämtning för kropp och själ. Från det yttre lagret, som spända muskler, stela leder, problemområden som axlar, skuldror, nacke, ond rygg och tighta höfter, trötta ben och ömma fötter. Till energiflödet i våra kroppar och våra celler. Hitta en klass som passar dig här.

Vi kombinerar fysisk yogaträning med olika meditationstekniker. Upptäck våra klasser och hitta rätt hos Yoga Group.

Yoga är fantastiskt på många olika sätt. För att varva ner, koppla av, bli av med stress, lära dig djupandas, äntligen bli kompis med kroppen och medmänniskor runt omkring dig. Kort sagt – de psykiska fördelarna är många, precis som de fysiska. Många yogapositioner är rena rama styrketräningen och du behöver inte vara en dedikerad yogi för att ta del av dem.

De fysiska fördelarna är framför allt förbättrad rörlighet, något som kan hålla dig skadefri och minskar begränsningarna vid annan träning. En annan positiv fysisk effekt är att du lär dig djupandas, vilket alltid är bra att kunna – även utanför gymmet eller löpspåret. När barnen bråkar, djupandas. När partnern irriterar, djupandas. När du tappar mobilen så att skärmens spräcks, djupandas. Välkommen att hitta en klass som passar dig hos oss!

Filtrera fram rätt klass

  • Typ av klass:

  • Nivå på klassen:

Yoga för män

Yoga är mer än vänlig träning och yoga har en dimension värd att utforska. Styrka, energi och balans genom yoga. Du bygger styrka och rörlighet genom yoga och alla män är välkomna!

Män mediterar

Yin Yoga

Yin yoga kännetecknas av passiva positioner utförda i stillhet och medveten närvaro. I yin yogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund.

Vinyasa Yoga

Betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Klasserna har olika intensitet och upplägg, vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik stil.

Terapeutiska yogan

Vi lägger fokus på en del av kroppen t.ex våra inre organ eller nervsystemet. Därifrån använder vi principer från” body mind centering” som hjälper oss känna att rörelsen kan initieras och upplevas på flera olika sätt.

Yogalärare hjälper manlig elev

Teknik & Linjering

En spännande resa genom kroppen för att uppmärksamma hur vi på bästa sätt utifrån vår anatomi/hur vår kropp är uppbyggd kan utöva yoga som stärker våra kroppar på bästa sätt!

Man som gör en yogaposition

Slow Flow Yoga

Slow flow gör det möjligt för nybörjare att skapa sin egen synkroniserade rörelsemönster medan de lär sig poser och hur man rör sig, andas och sträcker sig mellan poser. Utövaren har tid att utvärdera hur och när en ställning ska modifieras på grund av fysiska begränsningar eller erfarenhetsbegränsningar.

Restorative Yoga

Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt

Release & Relax

Extra lång klass idag där vi varvar Yin Yoga och Restorative Yoga med Tune-up-bollar - alla kan delta!

Kvinnor mediterar

Pranayama

Inom yogan pratas det ofta om pranayama. Pranayama är de andningsövningar och tekniker som utförs. Här berättar vi varför dessa är så viktiga, och effektiva!

Män mediterar

MediYoga

Genom mjuka enkla rörelser, djupavslappning och meditation sätter MediYoga igång kroppens självläkande system.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Meditativ Måndag

Vi arbetar med andningsövningar (pranayama) och avslappning samt meditation.

Kvinna mediterar

Lunchyoga måndag till fredag

Samtliga våra lunchklasser är grundläggande nivå och passar alla.

Yogalärare går bland elever i yogaposition

Hatha Yoga

Ordet Hatha är sanskrit, där ”Ha” betyder sol och ”Tha” betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska yogapositioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa.

Explorative Yoga

En flödande klass som liknar Vinyasa men ändå inte riktigt lika. Passar de flesta.

Kvinnor på yogaklass

Ashtanga Vinyasa Yoga

Är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Våra elever säger

Genom yoga har jag läkt mina idrottsskador.

Jesper

Yoga med fokus på mångsidig träning

Yogan ger oss utrymme att tänka efter, känna efter och reflektera. Med yoga får du verktygen att styra ditt som du verkligen vill ha det på alla plan.​

Styrka

I yoga bygger vi den fysiska och den mentala styrkan. För att vara fysiskt stark behöver man även vara smidig och mjuk i kroppen.

Energi

Genom den fysiska yogan och andningen får vi ökad cirkulation och därmed ökad energi. Och att vara i medvetenhet och i nuet skapar också energi.

Balans

Våra kroppar är gjorda för aktivitet och vila och balans mellan dem båda. Genom aktivitet och vila finner vi mer balans i livet.