Nyheter

Sommaryoga Arkösunds Hotell med Isabelle Rosberg

SOMMARYOGA MED ISABELLE PÅ ARKÖSUNDS HOTELL!

Sommaryoga med Isabelle Rosberg i vår fantastiska Skärgård! Yoga Group i stolt samarbete med Arkösunds Hotell – en av våra absolut vackraste kustpärlor! Yoga på terrassen och efter yogan njut av en frukost lagad med lokala råvaror om du vill. Yogan passar alla – oavsett erfarenhet av yoga!

Dag: Måndagar och onsdagar med start onsdagen den 29 juni kl 0800-0915 och sista tillfället är onsdagen den 29 juli.
Tid: kl 0800-0916
Plats: Terrassen Arkösunds Hotell
OBS! Begränsat antal platser i år för din säkerhets skull
Pris: Yoga 150 kr/gång och swisha till 123 191 91 33
Klippkort: Du kan även köpa 10 klasser för 1295 kr och få 5 extra klasser att använda på Yoga Group efter sommaren! Köp klippkortet direkt av Isabelle Rosberg. Klippkort från Yoga Group gäller inte i Arkösund.
OBS Förboka!!! Via DM Insta yogisros eller isabelle.rosberg@icloud.com
Frukost – förbokas via info@arkosundshotell.se eller 0125-200 03

Varmt välkommen!

OM YOGAN
En fysisk vinyasa som genererar mycket värme. Med hänsyn till individens förutsättningar utforskar vi stående och sittande positioner, rotationer och balanser i ett härligt flöde. Vår andning hjälper oss att fördjupa positionerna såväl som den ökar närvaron och sprider känslan av lugn. Vi avslutar med en skön avslappning.

Ta gärna med din egen matta – vi har några mattor att låna ut.

BIO Isabelle Rosberg
Isabelle började spela golf som 9-åring och fick snabbt ett stort intresse för golfen och ett driv att utvecklas. 15 år senare hade detta driv lett till att Isabelle under flera år arbetade heltid som golfproffs bl.a. på Europatouren. Under golfkarriären kom Isabelle i kontakt med yogan som ett komplement till sitt eget idrottsutövande. För att förebygga skador och öva koncentration. Men yogan fick också en central plats i livet genom de positiva effekterna på både andningen och den mentala styrkan som yogan gav. Isabelle har alltid haft träning och sinnet som intresse och är utbildad instruktör i funktionell träning och box samt har arbetat med mental träning och målbildsträning med idrottare och företag.

Nu har Isabelle varit yogalärare i över 15 år och inspireras av yogamöten och möjligheten att förmedla kombinationen av kraften i yogans positioner med tankens kraft. Isabelle jobbar som marknadschef på ett konsultföretag i Norrköping.

Om Arkösunds hotell – Ett modernt skärgårdshotell

Arkösunds Hotell ligger längst ut i den fantastiska östgötaskärgården med Arkö som närmaste granne – på andra sidan den smala ön är det öppet hav med Baltikum bara 150 km längre österut. Hotellet byggdes 1895 när köpmännen i Norrköping upptäckt Arkösund och börjat bygga sina ståtliga grosshandlarvillor – flera av de vackra villorna ligger fortfarande granne med hotellet.

Med mer än 110 år på nacken har det anrika hotellet bytt skepnad vid flera tillfällen. Från att från början enbart ha erbjudit boende har Arkösunds Hotell utvecklats till ett modernt skärgårdshotell med bekväma rum och ett kök som erbjuder gastronomiska läckerheter i toppklass. Köket skapar ofta sina rätter med lokalt producerade råvaror – fisk, fågel, kött och grönsaker. Hotellets stora altan med utsikten över sundet mellan fastlandet och Arkö, där solen lyser stora delar av dagen, är den självklara samlingsplatsen större delen av dygnet. Du hämtar din frukost i matsalen och tar med dig brickan ut i morgonsolen.
Du äter din frukost och lunch här, du beställer eftermiddagsdrinken i altanbaren och du har självklart bokat bord inför kvällens middag. På kvällarna är sannolikheten stor för att flera gånger i veckan bjuds på högklassig underhållning. Och när natten faller drar du dig tillbaka till något av våra 18 bekväma rum med en skön säng som ger dig nya krafter inför nästa spännande dag i skärgården. Välkommen till Arkösunds Hotell!

Läs mer på www.arkosundshotell.se

Upptäck våra yogaklasser

Ashtanga Vinyasa Yoga

Är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Vinyasa Yoga

Betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Klasserna har olika intensitet och upplägg, vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik stil.

Hatha Yoga

Ordet Hatha är sanskrit, där ”Ha” betyder sol och ”Tha” betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska yogapositioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa.