Nyheter

Ska vi rädda världen tillsammans?

Ska vi rädda världen tillsammans?

Vad oroar vi oss för och kan den göra någon nytta? Ja, det tror jag nog att en liten mängd oro kan vara bra men om oron tar över så blir det inget bra. Läser en Svd-artikel (se länk nedan) och förstår att allt för många prioriterar bort sig själva till att komma i sista hand eller kanske inte i någon hand alls. Allt för många oroar sig för allt annat än att tänka på sin egen hälsa. Varför är det på detta sätt?
 
Idag verkar det finnas mer att oroa sig över än någonsin; pandemin, oroligheter i världen och inte minst miljöhoten. Allt verkar eskalera och bli värre och värre. Inte konstigt många är oroliga och trötta. Hela vår existens är hotad – så är det kanske eller kanske inte. Det vet nog ingen just nu egentligen men alla dessa expertutlåtande åt höger och vänster skrämmer.
Maktlösheten kommer som ett brev på posten.
 
Många oroar sig för andra och tänker på hur andra ska ändra sina beteendet. Innerst inne vet alla att det är en hopplös kamp försöka att förändra andra och kanske speciellt om det är människor (läs makthavare) i andra länder. Det slutar oftast i besvikelser i olika format.
 
Vi måste alltid börja med oss själva. Hur tar du hand om dig? När du låter oron ta över ditt liv går all energi du har åt till det och sedan har du kanske ingen ork att ta hand om dig själv och din egen hälsa. Kan det stämma?
 
Risken är stor att livet ”försvinner” rakt framför våra ögon om vi stannar kvar i oro och de ideliga försök att förändra andra för att minska sin egen stress och oro istället för att på djupet ta hand om sig själv.
 
Men min fråga är om det verkligen är något nytt alla dessa hot mot vår existens? – Enligt min mening är det ”same same but different” – allt verkar gå i repris. Hoten om vår existens upprepar sig…..Det var så mycket vi inte visste och var medvetna om förr. När jag var barn sprutade man ut hormoslyr i skogarna för att ta bort sly men tänkte inte på att det var dödligt giftigt även för människor. Det ständiga hotet från det s.k. Kalla Kriget och terrorister fullt i hela Europa. Bara för att nämna något…det var inte bättre förr….
 
Det klart att vi ska ta allvaret i miljöhoten och ändra våra beteenden – det är inte det jag menar. Men ta på dig din syremask först och ta hand om dig – sedan räddar vi världen tillsammans!
 
Vänta inte med att ta hand om dig…vänta inte..inte ens i advent!
 
Kram från hjärtat till dig
Namasté = det bästa i mig ser det bästa i dig!
Eva

Upptäck våra yogaklasser

Ashtanga Vinyasa Yoga

Är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Vinyasa Yoga

Betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Klasserna har olika intensitet och upplägg, vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik stil.

Hatha Yoga

Ordet Hatha är sanskrit, där ”Ha” betyder sol och ”Tha” betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska yogapositioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa.

Är du ny hos oss och vill prova på yoga eller vill du sprida styrka, energi och balans vidare till någon annan?