Om oss

Yoga Group Norrköping, ett yogacenter för alla

Vi är ett modernt yogaträningscenter med ett 25-tal välutbildade yogalärarna där vi tar in det bästa från fysisk allsidig yogaträning med de olika meditationstekniker som funnits sedan urminnes tider.  Vi har det störta urvalet av yoga i Norrköping och självklart sänder vi alla våra yogaklasser även online.  Vi vill skapa en yoga community för möten och vara platsen där du lär känna nya vänner.

Vi vill ge dig det bästa av allt för mer styrka, energi och balans i livet.

Yoga Group gruppbild

Alla kan utöva yoga hos oss

Alla kan yoga hos oss. Man behöver inte kunna något innan, ha någon speciell kropp eller utrustning för att börja yoga. Det räcker att ha en kropp och vilja och önskan om att öka/behålla styrka, flexibilitet och få en ökad energi och balans i livet. Du sätter själv dina egna mål med din yoga.

Vi vill välkomna varje enskild person och alla åldrar är välkomna – vår äldsta yogautövare är 85 år. Man börjar där man är och bygger sedan vidare för varje tillfälle man utövar yoga och ökar sin kunskap om sin egen kropp och sina egna behov. Är du van att träna och vill få nya utmaningar för din kropp och ditt sinne är du också varmt välkommen. Även om du har fysiska begränsningar eller skador av något slag kan du utöva yoga. Det finns yoga för alla. Har du hörselnedsättning berätta gärna för yogaläraren och lägg din matta nära yogalärarens så du kan höra på bästa sätt.

Börja med yoga online i realtid

Samtliga våra yogaklasser sänds även online i realtid. Du bokar dig enkelt i vår app ”Yoga Group” som du laddar hem till din telefon. Vi bjuder dig p din första online-klass och maila oss och berätta vilken klass du vill ha en länk till: hej@yogagroup.se

Stort urval av yogastilar och nivåer hos oss

En del vill ha fysiskt utmanande yoga och en del vill ha mer meditativ yoga. Alla våra klasser sänder vi i realtid och du bokar dig enkelt och lätt i vår app Yoga More. Yoga är att röra sig med sitt andetag i medvetenhet det kan alla göra. Kan du andas kan du utöva yoga. Vi kan erbjuda ett stort urval av yogastilar och nivåer genom vårt stora team av välutbildade yogalärare. Varje lärare är unik i sin guidning och lär ut på sitt unika sätt. Läs gärna mer om våra lärare som presenterar sig längre ned på sidan.

Vi har upp till 30 yogaklasser per vecka beroende på säsong och yoga 7 dagar i veckan 12 månader om året.

Våra lokaler

Vi har fantastiska lokaler där vi har värme i golvet och vi sätter gärna på vårt kylaggregat för de fysiskt ansträngande yogaklasser. Vi ligger centralt belägna nära allmänna kommunikationer och parkeringsplatser. Våra färger vill vi ska påminna dig om strand, hav, himmel och skog. Vi vill skapa en känsla som bjuder in till styrka, energi och balans.

Våra elever säger

Yoga ger mig koncentration och bättre fokus.

Jenny

Yoga med fokus på mångsidig träning

Yogan ger oss utrymme att tänka efter, känna efter och reflektera. Med yoga får du verktygen att styra ditt som du verkligen vill ha det på alla plan.​

Orden vi tänker har betydelse för våra liv. Och orden vi säger har betydelse för våra liv. Därför är det viktigt vad vi tänker och säger om oss själva och även vad vi säger till andra och om andra. Yogan ger oss utrymme att tänka efter, känna efter och reflektera. Vi brukar saga; ”Who is in charge of you – you, your feelings or your thoughts?” Med yoga får du verktygen/metoderna att styra ditt som du verkligen vill ha det på alla plan. Styrka, energi och balans hänger samman på flera olika sätt och vi vill förklara hur vi ser på våra värdeord så här:

Styrka

I yoga bygger vi den fysiska och den mentala styrkan. För att vara fysiskt stark behöver man även vara smidig och mjuk i kroppen. Oavsett vår ålder behöver man arbeta med sin smidighet. Gör man det bygger man också styrka. Som ett träd som böjer sig med vinden. I yoga bygger man upp självmedvetenhet som bidrar till ökad mental styrka och flexibilitet. Det kan krävas styrka att vara i nuet men belöningen är omedelbar – det inre lugnet. Man får styrkan att bli mer fokuserad och koncentrerad på sina uppgifter och aktiviteter.

Energi

Genom den fysiska yogan och andningen får vi ökad cirkulation och därmed ökad energi. Att vara i meditativ stillhet i medvetenhet och i nuet skapar också energi. Rörelse är glädje för kroppen på alla sätt och glädje ger energi. I yogan pratar vi om chakrasystemet och om vikten av att alla delar i kroppen har en jämn cirkulation i alla våra chakran dvs ett jämt energiflöde i hela kroppen för ökat välmående.

Balans

Våra kroppar är gjorda för aktivitet och vila och balans mellan dem båda. Vid stress svarar nervsystemet med att skicka ut stresshormoner i kroppen som i sig är naturligt och bra. Men utan aktiv vila kan ett fortsatt stresspåslag långsiktigt påverka oss. Vare sig vi har ett aktivt eller stillasittande liv behöver vi aktiv vila. Vi behöver träna nervsystemet på nedkoppling och metoderna finns i yogan. Genom aktivitet och vila finner vi mer balans i livet.

Lär känna vårt team

Eva Vestlie Kastensson

Ägare/VD Yoga Group Norrköping

Evas har haft en lång karriär inom bank och finans. Meditation har funnits med henne länge och den fysiska yogan har successivt blivit en essentiell del av hennes liv. Hon känner en stor glädje att sprida yogans budskap och dess verktyg för ökad balans i kropp och sinne. Ett mer hållbart liv helt enkelt. Eva grundade yogaträningscentret i Norrköping, numera Yoga Group, i mars 2017.

”Att man kunde börja yoga vid +50 och få en sådan kännbar effekt både fysiskt och mentalt som jag har fått är verkligen en positiv överraskning. Det finns inget som är så beroendeframkallande som den balans inom mig som jag får genom yogan. Dessutom få känna sig stark och smidig är ett privilegium.”

Hatha Yoga, Restorative Yoga, Yin Yoga. 300 H RYT

Ellinor Wegmann

Yogalärare

Ellinor drivs av att förstå sambandet mellan muskler och rörelsemönster och att hitta inre frid. För henne känns det väldigt bra att få inspirera människor i deras yogaträning oavsett ålder. Det är intressant att möta människor och deras olika energier på mattan i yogarummet. Ellinor har lång erfarenhet av yoga Hon är nyfiken på yinyoga och brahmaniyoga och tänker fördjupa och utveckla dessa yogaformer i framtiden.

"Don't practice yoga to get better at yoga, practice yoga to get better at living"

Hatha Yoga RYT 200 h

Sandra Vulkan

Inspiratör, bloggare och ambassadör för yoga

Sandra är en lyckligt gift trebarnmamma och har fram tills januari 2016 varit fullt frisk bortsett från vanliga övergående influensor, urinvägsinfektioner och magsjuka... Alldeles lagom normal svensk kvinna alltså. Så skulle det egentligen fortsätta hade hon planerat... Hon har diverse olika symtom och är mitt i en neurologisk diagnosutredning. Men livet går inte att sätta på vänt och livet står där varje morgon med glädje, sorg och utmaningar av olika slag att hantera vare sig hon har sin konstanta huvudvärk och har en bra dag eller mindre bra dag. Men hon ger inte upp och hon trodde att yoga inte var något för henne. Hon har alltid varit en på och av när det gäller träning men yogan har gjort så mycket gott för henne. Hon berättar i sin blogg om sin yoga och vad den har gjort för henne. https://vulkanskaslottet.blogg.se/2021/january/inte-kan-val-jag-i-samarbete-med-yogagroup.html

"Jag har bestämt mig för att må bra och ge mig själv det bästa livet för mig. I grunden måste vi alla inse det viktigaste och det är att ta hand om sin hälsa."

Läs gärna hennes blogg: vulkanskaslottet.blogg.se och följ henne på Instagram @vulkanskaslottet

Susanna Moen

Författare, inspiratör och ambassadör för yoga

Susanna Moen är en av grundarna till Womensync. Hennes intresse för kvinnohälsa började för över tre år sedan när hon slutade med p-piller och inte fick tillbaka min mens på flera månader. När hon kontaktade kvinnokliniken var deras svar “börja ät p-piller”. Vilket inte kändes rimligt för hennes del. Det visar dig att hon hade hypotalamus amenorre, som skapats på grund av hennes livsstil. Orsakerna till HA handlar till stor del om långvarig stress, både fysiskt men framförallt mentalt och emotionellt, där även träning- och energibalans i förhållande till återhämtning spelar in. Nyckeln till att få tillbaka mensen låg alltså i att förändra sitt sätt att leva, inte att börja äta p-piller. Hon har sedan några år balanserat sin träning med yoga och meditaiton och sakta har hon kunnat bearbeta stressen och komma i en balans hon inte haft på länge.

Susanna har tillsammans med Sara skrivit en bok i ämnet som precis har kommit ut i handeln. Du kan köpa boken i vår butik på Hantverkaregatan samt via deras hemsida https://shop.womensync.se/ Boken är fylld med inspiration, kunskap och praktiska tips om den kvinnliga biologin och vad som påverkar den. Susanna och Sara har också haft förmånen att ha några av de mest framstående personerna inom kvinnohälsa. Läs mer på deras instagram @women.cync

Sussi Hult

Yogalärare

Sussi är nyfiken på och gillar möten med olika människor. Hon brinner för barfotadans till suggestiva trummor och helst utomhus för att kunna jorda sig. Hon är utbildad traumaterapeut och arbetar idag som behandlingsassistent för ungdomar. Hon kom in på yoga och pilates efter en bilolycka. I sin rehabilitering efter olyckan mötte hon yoga och pilates för första gången. Sussi har instruerat på gym under många år och flera olika träningsformer. På hennes klasser blandar hon friskt bland pilates, yoga och afrikanska takter i sköna flöden. ”Det var svårt i början med både andning och långsamma rörelser och hela min kropp var i ett stresstillstånd med högt smärtpåslag. Efter en tid fick jag kontroll över andningen samt stärkte upp min kropp och fick loss muskelspänningar. Yogan och andningen en del av mitt liv efter detta."

Sussis livsmåtto "Livet är värt att njutas av varje dag. ”

Afrodans, Release, Core, Poweryoga och Pilates på boll och matta

David Palsten

Ambassadör för yoga på Yoga Group

David Palsten arbetar med organisationsutveckling på P&M och ser möjligheter där andra ser utmaningar. Han är sponsoransvarig för NorrköpingsFutsalklubb och ungdomssatsningen Klocket Tigers ligger honom varmt om hjärtat. Sedan våren 2020 är David ambassadör för yoga på Yoga Group. David kom i kontakt med mental träning redan som tonåring via Lars-Eric Uneståhl när han blev uttagen i kadettlandslaget i bordtennis. David förstod att han hade nytta av mental träning även yrkesmässigt i olika chefsroller. Att leda sig själv är den största nyttan oavsett det gäller arbete eller privatliv. Han deltog i världskongressen i mental träning 2019. Detta gjorde honom även nyfiken på de Österländska metoderna och det förde honom till ett meditations- och yogaretreat i Thailand där han testade Yoga för första gången. Han märkte snabbt fördelarna med yoga och meditation för både kropp och sinne. David är en vanlig man på väg mot ett liv med mer harmoni.

”livet lär mig mer om mig själv ….hela tiden och yogan och meditationen får mitt fartfyllda liv att stanna upp och får mig att reflektera – det är bra”.

Zacharoula ”Zach” Kaxira

Yogalärare

Zach comes from Athens, Greece, where she was a successful graphic designer and a meticulous yoga, Pilates, pole dancing, kickboxing, acrobatics, you name it, student. When she moved to Sweden, she decided to swap her mouse for a mat and become a SOMAMOVE teacher. Designed by the Swedish physiotherapist, fascia and mobility expert Linus Johansson and the holistic trainer, yoga teacher, and dancer Cecilia Gustafsson, SOMAMOVE is a rewarding experience. Zach guides her classes in english and easy to follow!

" Exercise to have fun and be healthy. All you need is your SOMA (body, in Greek) and a mat to MOVE on"

Somamove teacher among a lot of others....

Matilda Wegmann

Reception & kommunikation

Matilda pluggar för tillfället en litteratur och språk utbildning med media perspektiv på Linköpings Universitet och har alltid drömt om att jobba inom media kommunikation och redaktion med någon form av spirituell/artistisk inriktning. Musik och sång har varit en stor del av hennes liv och lyssna på hennes vackra sång via https://open.spotify.com/album/1ak3F9TngM2lZy1R04b4vC Hon började med yoga redan som tolvåring då hennes mamma tog med henne på en yogaklass och sedan dess har yogan fortsatt att vara en del av hennes vardag. Förutom yogan och dess filosofi har hon även en djupt brinnande passion för musik, moder jord och esoterisk astrologi. Kika in på Instagram @inezmathilde där hon postar om astrologi & musik.

Livsmåtto: ”jag tror att allt händer av en anledning och oavsett vad som kommer så litar jag på att livet alltid leder mig dit jag är menad att vara”

Carina Lundsten

Yogalärare

Carina är utbildad sjuksköterska, yogalärare och inspiratör i Frigörande dans i medveten närvaro. Intresset för träning och hälsa har funnits med i hela hennes vuxna liv. Har i 25 år varit aktiv som intruktör i olika träningsformer. Yogan kom i hennes liv sent i livet för ca 10 år sedan. Hon hittade då ett sätt att få läka kroppen och få ett inre lugn.

”Hennes mål är att fömedla yogan så att alla kan utöva den oavsett ålder, skador eller andra hinder. Yogan har gjort att jag lärt känna min kropp både fysiskt och mentalt. Jag får verktyg att hantera vardagen med alla dess problem och motgångar, men framför allt har det gett mig ett inre lugn. Att få leda andra i yogan gör mig så lycklig och glad.”

Yinyoga, Hathayoga och Vinyasa + 200 H RYT

Ingrid Österström

Lifecoach och Mindfulnessinstruktör

Ingrid Österström är beteendevetare och har jobbat med coachande samtal och grupper i personlig utveckling i sitt företag Inspirationskällan i mer än 20 år. "Du behöver inte vara mer än den du verkligen är" - vill du hitta hem till ditt rätta jag, hitta tillbaka till en bättre livsstil och goda vanor - maila direkt till Ingrid och boka en tid med henne. Samtalet sker digitalt men kan även ske i ett fysiskt möte. Du bestämmer! maila ingrid@inspirationskallan.se Kanske vill du gå vår nya kurs som vi startar i vår - Livecoaching? Maila hej@yogagroup.se Ingrid har gått coachutbildning och många olika kurser och utbildningar inom personlig utveckling. Ingrid är utbildad Mindfulnessinstruktör.

"Meditation är ett sätt att leva och har varit livsavgörande för mig. Mindfulness och medveten närvaro är en färskvara som man har möjlighet att utöva i varje stund. Jag tänker att meditation och mindfulness är min medicin som jag tar i lagom doser i de stunder jag behöver. Jag har även utövat yoga till husbehov under många år."

Mindfulnessinstruktör

Therese Wallentin

Kreativ innehållsskapare och marknadsförare

Therése ingår i ledningsgruppen och är en del i Yoga Groups tillväxt framåt. Therése har cirka 10 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation, hon är också utbildad yogalärare och kommer finnas tillgänglig på studion för kurser och workshops framöver.

"Jag vill inspirera människor, många människor att yoga. Anledningarna till att man börjar yoga är många, en del börjar för att de vill bli smidigare, en del för att bli starkare och andra för att bli lugnare. Oavsett anledning till varför just du kommer till yogamattan ges du möjlighet att utvecklas i din egen takt, med din kropp och med ditt andetag. Jag vill ge dig inspiration och mod att våga yoga mer, utforska mer och våga vara dig själv mer, både på och utanför mattan."

Följ hennes inspirerande konto på Instagram @yogamedtess och läs mer om Therese på hennes hemsida https://www.yogamedtess.com/

Camilla Hansson

Yogalärare

Camilla är utbildad mediyogalärare och mindfulnessinstruktör som har lång erfarenhet av att arbeta med rehabilitering som arbetsterapeut. Hennes övertygelse om att vi alla kan utvecklas är lika genuin som hennes bakgrund från Vikbolandet. Att vara född på landet gör att man förstår hur mycket naturen och det naturliga har betydelse för vår läkning menar hon. Yoga är naturligt och det läker våra kroppar och själar.

”Jag är en trygg och jordnära lärare som brinner för att lyfta människor. I MediYoga har jag funnit ett fantastiskt redskap för att hantera stress och vara i nuet samt få igång kroppens egen självläkning.”

MediYoga och Mindfulness

Catharina Flodin Boman

Yogalärare

Catharina är pedagog och arbetar inom skolvärlden. När Catharina för första gången möttes av yoga kände hon en otrolig värme, spänning och samtidigt frustration. Värme för att hon hittat rätt, spänning för att det var en utmaning att göra saker som hon inte gjort tidigare och frustration över den utmaning som hon möttes av. Dels muskulärt och dels känslan av klumpighet och stelhet. Idag vet hon att dessa känslor är naturliga och att många känner likadant.

”Att bära med mig vetskapen om att vi alla har olika förutsättningar och att vi måste respektera oss själva som vi är, är otroligt viktigt för mig. Det fina med yogan är att den passar alla oavsett erfarenhet och att alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. Alla börjar där men är helt enkelt.”

Hatha yoga, Vinyasa yoga 200 H RYT

Charlotta Wändahl

Yogalärare

Charlotta Wändahl började att utöva Kundaliniyoga för 15 år sedan när hon gick på musikhögskolan och läste till sångpedagog och sångerska. Den blev ett viktigt verktyg till att utveckla röst och sång. Sång som har så mycket med andning och kropp att göra men också den mentala delen som att stå på scen och sjunga för en stor publik. Yogan har sedan dess alltid funnits med som en del av vardagen.

”Den mentala träningen är lika viktig för mig som den fysiska eftersom kropp och själ hör ihop så starkt och det var det som blev så betydande. Jag märkte en uppenbar skillnad i hälsa och välbefinnande när jag började att utöva yoga dagligen.”

Kundaliniyogalärare

Diana Lyrholm Ringborg

Yogalärare och leg psykoterapeut

Diana är leg. sjuksköterska, leg. psykoterapeut KBT och instruktör i MediYoga. Hon har lång erfarenhet av mentala processer inom psykiatrin, kris- och traumabearbetning, ätstörningsbehandling och stressrelaterade sjukdomar samt egen erfarenhet av elitidrott. Diana har alltid ett helhetsperspektiv i sitt arbete. Reflektion, utveckling, lösning och möjligheter är grunden i hennes bemötande för att uppnå ny insikt. För mer info se hemsida https://nidiri.se/

”Jag blir smidigare, starkare och mer uthållig rent fysiskt och MediYoga passar alla oavsett fysiska begränsningar. Och inte minst, MediYoga har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på kroppen och mitt välbefinnande – det känns bra att veta.”

MediYoga-instruktör Leg psykoterapeut

Fanny Elgstrand

Yogalärare

Fanny är personlig tränare, hälsocoach och yogalärare. Yoga blev hennes sätt att hantera stress och prestationskrav under gymnasietiden. Genom yogan fick hon mer och mer ”kontroll” över sina känslor. En form av kontroll som är väldigt användbar när allt går fort runt omkring. Yogan visade sig fungerade även som ett bra komplement till annan fysisk träning – fokus och koncentration är bra i alla situationer.

”Min yogamatta är min fristad. Där hämtar jag energi och ny kraft, lugn och stillhet. Det känns som jag kommer hem till mig själv när jag landar på min yogamatta - den känslan vill jag dela och guida fler till att finna.” Vill du veta mer om Fanny följ henne gärna på @flowwithfanny eller titta in på hennes hemsida www.flowwithfanny.se

Hatha Yoga 200 H RYT

Hanna Nixon

Yogalärare

Hanna är förutom certifierad yogalärare även legitimerad dietist och har alltid haft ett stort hälsointresse. Hennes pappa, som är bonde, utövar yoga varje morgon, så yogan har funnits med henne som en naturlig del i hela hennes liv. När hon slutligen tog yogan till sig förändrade det hennes liv till det bättre genom att erbjuda fantastiska verktyg för att få mer balans i livet.

"Jag förstod till slut varför pappa utövade yoga varje morgon. Yogan hjälper mig att bli mer medveten om mig själv och vad jag behöver för att nå inre frid och balans. Som bonus får jag smidighet och styrka på köpet. Kom ihåg att inget behöver vara perfekt - yoga får gärna vara precis som livet är."

Vinyasa Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga +250 H RYT

Isabelle Rosberg

Yogalärare

Yogan fick en central plats i Isabelles liv genom de positiva effekterna på den mentala styrkan som hon fick när hon som ung elitsatsade på golf. Hennes erfarenhet som idrottare är att yogan är ett perfekt komplement till annan träning - även för att förebygga skador. Genom yogan fick hon en kroppskännedom som gjort att hon kunnat undvika att ”överträna” och få skador. När man lär känna sin gräns för vad som gör kroppen en tjänst och vad som gör kroppen en björntjänst kan man hålla sig mer skadefri. Vill du hitta inspiration till mer yoga och balans i ditt liv följ Isabelle på @yogisaros - Facebook och Instagram.

”Jag inspireras av möten och är ödmjuk inför möjligheten att förmedla kombinationen av kraften i yogans positioner med tankens kraft. Jag vill förmedla närvaro, acceptans av var jag är och ständig utveckling. Jag vill inspirera människor att utforska yogan för ett mer hälsosamt liv och för en mer hållbar kropp.”

Vinyasa Yoga, mindfulness, målbildsträning

Johan Spångberg

Yogalärare

Idag arbetar Johan som psykolog och han har ett stort intresse för att utveckla både kropp och sinne. Han har tränat och tävlat i olika kampsporter under många år. Träning är både fysisk och psykisk för Johan, där den fysiska utvecklingen bär den psykiska oavsett nivå. Johan har tränat yoga regelbundet sedan 2008. Han ser att genom yogan har han kunnat bli bättre i sin idrott.

”En grundläggande tanke är att min egen utveckling kommer genom mina personliga utmaningar. Yogan är ett komplement till den övriga träningen som gör mig mer fokuserad och koncentrerad på alla plan av mitt liv.”

Hatha Yoga 200 H RYT

Josefin Lahdo

Yogalärare

Mitt i livet när allt ska ske är det inte så lätt att känna att man räcker till. Josefins erfarenhet är att yogan är ett fantastiskt verktyg för att reducera sin stress både fysiskt och mentalt. Hon menar också att yoga inte behöver inte vara så allvarligt. Yoga är roligt och hon brinner för att få dela med sig av glädjen i yogan.

”Yogan för mig handlar dels om att kunna njuta av min stund på mattan och dels om att lära mig att njuta av effekterna. Det är så lätt att bara springa iväg efter yogaträningen till nästa projekt. Yogan får mig att stanna upp, återhämta mig och känna att jag räcker till.”

Hatha Yoga, Restorivative yoga, Terapeutisk Yoga, Barn- och ungdomsyoga

Lena Littorin Ferm

Receptionist

Lena träffar du i receptionen. Hon har jobbat som butikschef och med inköp. Hon har även byggt upp nya butiker i en butikskedja. Hon är utbildad massageterapeut och taktilmassör. Lena är uppvuxen på en gård utanför Norrköping och tycker om att vara tillsammans med familjen i skogen och skärgården. Hon har två hundar som heter Bruno och Torsten. Hon älskar långa promenader med sina hundvänner. Hennes dotter har utövat yoga under något år och hon ser hur yogan har påverkat henne. Lena ser med spänning framemot sin egen yogaresa - som precis har börjat.

”Kundmötet och omhändertagande av kunden är det viktigaste. Jag vill att alla ska känna sig sedda och välkomna till oss.”

Linda Johansson

Yogalärare

Linda har sedan många år tillbaka ett stort hälsointresse. Hon arbetar med marknadsföring, försäljning och utbildning inom vårdnära företag. Yogan har funnits med i mer än 20 år i Lindas liv och från början som ett komplement till annan träning. Linda fascineras av att både själv ta del av och sprida personlig utveckling eftersom yogan kan nära både kropp och sinne. Lindas önskan är att alla ska känna sig välkomna till yogan utifrån sina egna förutsättningar. Se mer om Linda på hennes Facebook sida Yoga & Business Coaching by Linda

”Jag brinner för att lyfta och hjälpa andra människor till självutveckling på ett individualiserat och inspirerande vis. Vi alla har olika kroppar och knoppar och vi anpassar yogan efter oss och våra kroppar och inte tvärtom.”

Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Restorative Yoga och Barnyoga

Lisa Bellerud

Yogalärare

Redan vid 15 års ålder började Lisa meditera och utforska sin andlighet. Hon hade tidigt frågor om livet och sökte svar. Meditationen blev en viktig grundsten i hennes liv där hon fann en trygghet i sig själv och till livet. Träningen i olika former och sport har alltid funnits där. Med yogan var det den som om den sista pusselbiten föll på plats. Det blev en resonans med vad hon hade börjat utforska. Följ Lisa på Instagram @livebeyong_nkpg

”Yogan är för mig mer än vad vi gör på mattan. Med hjälp av yogan skapar vi en medvetenhet, styrka och kärlek som vi kan ta med oss till vardagen. Jag önskar att kunna dela med mig detta och guida dig i yogan till ditt innersta - där svaren finns.”

Internationellt utbildad i Kundalini Yoga och MediYoga +200 H RYT

Lisa Månsson

Yogalärare

Lisa har en bakgrund inom friidrott och fotboll. Idag arbetar hon i familjeföretaget med marknadsföring och försäljning. Hon menar att när vi lägger vårt fokus på ett visst tema eller intention och samtidigt utför ett repetitivt flödande mönster av yogapositioner, där andetaget leder flödet, kultiverar vi fokus/intentionen i hela vår kropp och finner oss själva i ett meditativt tillstånd. För Lisa är det en stor frihetskänsla att känna styrka, kroppskontroll, medvetenhet och rörlighet i sin kropp. Du hittar mer om Lisa på @lisamaansson på Instagram

”Jag älskar kombinationen av att utmana kroppen och sinnet i mina klasser. ”När kropp och själ är i harmoni, då uppstår magi. Yogan hjälper mig att lyssna till mitt hjärta, bli mer närvarande och medveten. Att göra utan att tänka = frihet i kropp och sinne. Det är härligt.” Ett av hennes bästa citat är ”Kraften kommer inifrån”.

Hatha Yoga, Vinygas Yoga, Ashtanga Yoga och olika former av meditationer

Malin Pernes

Yogalärare

Förutom yogalärare arbetar Malin som expert på en myndighet. Hon älskar kombinationen av rörelse och stillhet som yogan ger och den får henne också att stanna upp och blicka inåt. För Malin att är det viktigt att yogan är för alla oavsett fysiska förutsättningar och därför ger hon alltid olika alternativ under sina yogaklasser. På @mpyogaandguide på Instagram hittar du Malins inlägg om yoga och livet

"Jag älskar Vinyasa yoga och kanske beror det på att jag nästan dansar fram mellan olika yogapositioner. Jag har märkt att med min yogapraktik har mina ryggproblem mildrats och min kropp känns starkare och mer rörlig.”

Hatha Yoga, Yin Yoga samt fördjupningskurser +300 H RYT

Maria Hansson Finér

Yogalärare

Maria arbetar idag som pedagog och egen företagare. Yoga, hälsa och personligutveckling har varit en stor del av Marias liv. Yogan har varit hennes sätt att hitta emotionell, mental och fysisk hälsa.

”Yogan guidar mig till mitt innersta med hjälp av mitt andetag. Med andningens hjälp tillåter jag mina tankar flyttas från mitt huvud till mitt hjärta. Visdom skapas och ger mig tillgång till all kunskap jag någonsin kommer att behöva. Yogan ger mig verktyg så att jag ska kunna se min väg och följa mitt hjärta.”

Ashtanga, Hatha, Vinyasa Yoga och Yin yoga samt fördjupningskurser +250 H RYT

Marja Moen

Lifecoach, Kostrådgivare och Yogalärare

Marjas stora passion har länge varit personlig utveckling, träning och yoga. Förutom sitt engagemang inom hälsa arbetar hon som utvecklingsledare på en myndighet. Hon är certifierad coach och har snart avslutats sitt tredje steg som Reiki healer. Läs gärna mer på hennes hemsida https://coachadittliv.se/ och följ henne på Insta @coachadittliv

”Jag bara älskar yogan, kombinationen av det fysiska tillsammans med mjukhet och stillhet och också friheten att utöva yoga var som helst. Yogan ger mig så mycket på insidan, jag får utlopp för min energi genom yogamattan, glädjen till livet och blir samtidigt lugn. En annan positiv effekt av yogan är att jag har blivit både starkare och smidigare i kroppen. Yogamattan är alltid med mig.”

Hatha Yoga, Yin Yoga, Reiki Healing och Mindfulness. +250 H RYT

Monica Roxner

Receptionist

Monica träffar du i vår reception ibland. Hon har tillsammans med sin man byggt upp ett fastighetsbolag i Norrköping. Bolaget är numera sålt och Monica spelar mycket golf när hon inte är hos oss på Yoga Group. Hon har precis börjat med yoga och är väldigt nyfiken på vad yoga kan göra för henne och hennes golfspel.

Paulina Dunker

Gästlärare / Workshop

Paulina har en bred bakgrund inom såväl affärslivet som idrottslivet. Med en bakgrund som dansare och ishockeyspelare har fysisk aktivitet, hälsa och kost alltid varit viktiga delar i hennes liv. Efter ett antal knäskador fann Paulina läkningen i yogan och brinner numer för den helhetssyn på livet och hälsan som yogan erbjuder. Paulina undervisar mestadels på engelska. Följ henne gärna på Instagram @livingisanartbypaulina, Facebook @paulinadunker och hennes hemsida https://livingisanart.se/

”Min önskan är att förmedla den glädje och läkning som yogan har att ge - i alla möten, vare sig det är på mattan eller i det vardagliga livet.”

Hatha Yoga, Traditionell Yoga, Vinyasa Yoga, Restorative Yoga m fl +800 H RYT

Therese Tankred

Gästlärare & Inspiratör

Therese lever och bor på Bali där hon har yogakurser och utbildningar. Ibland när hon är hemma i Sverige guidar hon yoga på Yoga Group! Håll koll i appen och vår hemsida! Följ gärna Therese på FB/Insta: Tesstankred Hemsida www.tesstankred.com

Hatha, Ashtanga, Vinyasa och Yin yoga +1000 H RYT

Upptäck våra yogaklasser

Ashtanga Vinyasa Yoga

Är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Vinyasa Yoga

Betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Klasserna har olika intensitet och upplägg, vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik stil.

Hatha Yoga

Ordet Hatha är sanskrit, där ”Ha” betyder sol och ”Tha” betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska yogapositioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa.