Om oss

Yoga Group Norrköping, ett yogacenter för alla

Vi står för kvalitet och omtanke. Vi vill skapa ett modernt yogaträningscenter med välutbildade yogalärarna där vi tar in det bästa från fysisk allsidig yogaträning med de olika meditationstekniker som funnits sedan urminnes tider. Vi vill skapa en yoga community för möten och vara platsen där du lär känna nya vänner. Det bästa av allt för mer styrka, energi och balans i livet.

Yoga Group gruppbild

Alla kan utöva yoga hos oss

Vi vill förmedla att alla kan yoga hos oss. Man behöver inte kunna något innan, ha någon speciell kropp eller utrustning för att börja yoga. Det räcker att ha en kropp och vilja och önskan om att öka/behålla styrka, flexibilitet och få en ökad energi och balans i livet. Du sätter själv dina egna mål med din yoga.

Vi vill välkomna varje enskild person och alla åldrar är välkomna – vår äldsta yogautövare är 85 år. Man börjar där man är och bygger sedan vidare för varje tillfälle man utövar yoga och ökar sin kunskap om sin egen kropp och sina egna behov. Är du van att träna och vill få nya utmaningar för din kropp och ditt sinne är du också varmt välkommen. Även om du har fysiska begränsningar (nedsättningar?) eller skador av något slag kan du utöva yoga. Det finns yoga för alla. Har du hörselnedsättning berätta gärna för yogaläraren och lägg din matta nära yogalärarens så du kan höra på bästa sätt.

Stort urval av yogastilar och nivåer hos oss

En del vill ha fysiskt utmanande yoga och en del vill ha mer meditativ yoga. Yoga är att röra sig med sitt andetag i medvetenhet det kan alla göra. Kan du andas kan du utöva yoga. Vi kan erbjuda ett stort urval av yogastilar och nivåer genom vårt stora team av välutbildade yogalärare. Varje lärare är unik i sin guidning och lär ut på sitt unika sätt. Läs gärna mer om våra lärare som presenterar sig längre ned på sidan.

Vi har upp till 30 yogaklasser per vecka beroende på säsong och yoga 7 dagar i veckan 12 månader om året.

Våra lokaler

Vi har fantastiska lokaler där vi har värme i golvet och vi sätter gärna på vårt kylaggregat för de fysiskt ansträngande yogaklasser. Vi ligger centralt belägna nära allmänna kommunikationer och parkeringsplatser. Våra färger vill vi ska påminna dig om strand, hav, himmel och skog. Vi vill skapa en känsla som bjuder in till styrka, energi och balans.

Våra elever säger

Yoga ger mig koncentration och bättre fokus.

Jenny

Yoga med fokus på mångsidig träning

Yogan ger oss utrymme att tänka efter, känna efter och reflektera. Med yoga får du verktygen att styra ditt som du verkligen vill ha det på alla plan.​

Orden vi tänker har betydelse för våra liv. Och orden vi säger har betydelse för våra liv. Därför är det viktigt vad vi tänker och säger om oss själva och även vad vi säger till andra och om andra. Yogan ger oss utrymme att tänka efter, känna efter och reflektera. Vi brukar saga; ”Who is in charge of you – you, your feelings or your thoughts?” Med yoga får du verktygen/metoderna att styra ditt som du verkligen vill ha det på alla plan. Styrka, energi och balans hänger samman på flera olika sätt och vi vill förklara hur vi ser på våra värdeord så här:

Styrka

I yoga bygger vi den fysiska och den mentala styrkan. För att vara fysiskt stark behöver man även vara smidig och mjuk i kroppen. Oavsett vår ålder behöver man arbeta med sin smidighet. Gör man det bygger man också styrka. Som ett träd som böjer sig med vinden. I yoga bygger man upp självmedvetenhet som bidrar till ökad mental styrka och flexibilitet. Det kan krävas styrka att vara i nuet men belöningen är omedelbar – det inre lugnet. Man får styrkan att bli mer fokuserad och koncentrerad på sina uppgifter och aktiviteter.

Energi

Genom den fysiska yogan och andningen får vi ökad cirkulation och därmed ökad energi. Att vara i meditativ stillhet i medvetenhet och i nuet skapar också energi. Rörelse är glädje för kroppen på alla sätt och glädje ger energi. I yogan pratar vi om chakrasystemet och om vikten av att alla delar i kroppen har en jämn cirkulation i alla våra chakran dvs ett jämt energiflöde i hela kroppen för ökat välmående.

Balans

Våra kroppar är gjorda för aktivitet och vila och balans mellan dem båda. Vid stress svarar nervsystemet med att skicka ut stresshormoner i kroppen som i sig är naturligt och bra. Men utan aktiv vila kan ett fortsatt stresspåslag långsiktigt påverka oss. Vare sig vi har ett aktivt eller stillasittande liv behöver vi aktiv vila. Vi behöver träna nervsystemet på nedkoppling och metoderna finns i yogan. Genom aktivitet och vila finner vi mer balans i livet.

Lär känna vårt team

Eva Vestlie Kastensson

Ägare/VD Yoga Group Norrköping

Evas har haft en lång karriär inom bank och finans. Meditation har funnits med henne länge och den fysiska yogan har successivt blivit en essentiell del av hennes liv. Hon känner en stor glädje att sprida yogans budskap och dess verktyg för ökad balans i kropp och sinne. Ett mer hållbart liv helt enkelt. Eva grundade yogaträningscentret i Norrköping, numera Yoga Group, i mars 2017.

”Att man kunde börja yoga vid +50 och få en sådan kännbar effekt både fysiskt och mentalt som jag har fått är verkligen en positiv överraskning. Det finns inget som är så beroendeframkallande som den balans inom mig som jag får genom yogan. Dessutom få känna sig stark och smidig är ett privilegium.”

Hatha Yoga, Restorative Yoga, Yin Yoga. 300 H RYT

Ingrid Österström

Mindfulnessinstruktör

Ingrid Österström är beteendevetare och har jobbat med coachande samtal och grupper i personlig utveckling i sitt företag Inspirationskällan i mer än 20 år. Hon har gått coachutbildning och många olika kurser och utbildningar inom personlig utveckling. Ingrid är utbildad Mindfulnessinstruktör.

"Meditation är ett sätt att leva och har varit livsavgörande för mig. Mindfulness och medveten närvaro är en färskvara som man har möjlighet att utöva i varje stund. Jag tänker att meditation och mindfulness är min medicin som jag tar i lagom doser i de stunder jag behöver. Jag har även utövat yoga till husbehov under många år."

Mindfulnessinstruktör

Eva Jaldeland

Styrelseordförande

Eva Jaldeland har en gedigen erfarenhet från ledande poster inom både offentlig och privat sektor. Har bl a arbetat som förvaltningschef och som Administrativ Chef i Norrköpings kommun. Tog sen klivet över till näringslivet och etablerade Proffice i Östergötland. Blev därefter regionchef för mellan Sverige och vice VD. Nästa steg blev att starta det egna rekryterings och managementbolaget Cojn tillsammans med 2 partners. Efter 10 framgångsrika år i Cojn valde Eva att att gå vidare i en konsultroll i familjeföretaget EXTEMA AB. Eva arbetar idag bl.a som affärscoach, mentor och med 100-listan, ett projekt tillsammans med Östsvenska Handelskammaren som syftar till att få in fler kompetenta och kvalificerade kvinnor i våra bolagsstyrelser.

https://www.extema.se/

Therese Wallentin

Kreativ innehållsskapare och marknadsförare

Therése ingår i ledningsgruppen och är en del i Yoga Groups tillväxt framåt. Therése har cirka 10 års erfarenhet av marknadsföring och kommunikation, hon är också utbildad yogalärare och kommer finnas tillgänglig på studion för kurser och workshops framöver.

"Jag vill inspirera människor, många människor att yoga. Anledningarna till att man börjar yoga är många, en del börjar för att de vill bli smidigare, en del för att bli starkare och andra för att bli lugnare. Oavsett anledning till varför just du kommer till yogamattan ges du möjlighet att utvecklas i din egen takt, med din kropp och med ditt andetag. Jag vill ge dig inspiration och mod att våga yoga mer, utforska mer och våga vara dig själv mer, både på och utanför mattan."

Följ hennes inspirerande konto på Instagram @yogamedtess och läs mer om Therese på hennes hemsida https://www.yogamedtess.com/

Aldis Ellertsdottir Hoff

Yogalärare

Aldis är utbildat konstnär, fotograf och yogalärare. Hennes intresse för Yoga började i tidigt i hennes liv som meditation i olika former. Hon har utövat Ashtanga yoga i nära 20 år. Hon hittar alltid glädje i det hon gör. Hennes ”yoga”-katt gör gärna ”downward facing dogs” (yogapositionen hunden) tillsammans med henne. Följ henne gärna på instagram @yogadisa7

"Att utöva yoga ger mig möjlighet att lära känna mig själv och min kropp på djupet. Yogan ger mig verktyg i vardagen att hantera stress och andra motgångar jag möter till vardags. Att få dela yoga med andra gör mig genuint glad. Kom skratta med mig på mina klasser på Yoga Group."

Hatha Yoga, Restorative Yoga, Pranayama och andra meditationer 250 H RYT

Camilla Hansson

Yogalärare

Camilla är utbildad mediyogalärare och mindfulnessinstruktör som har lång erfarenhet av att arbeta med rehabilitering som arbetsterapeut. Hennes övertygelse om att vi alla kan utvecklas är lika genuin som hennes bakgrund från Vikbolandet. Att vara född på landet gör att man förstår hur mycket naturen och det naturliga har betydelse för vår läkning menar hon. Yoga är naturligt och det läker våra kroppar och själar.

”Jag är en trygg och jordnära lärare som brinner för att lyfta människor. I MediYoga har jag funnit ett fantastiskt redskap för att hantera stress och vara i nuet samt få igång kroppens egen självläkning.”

MediYoga och Mindfulness

Catharina Flodin Boman

Yogalärare

Catharina är pedagog och arbetar inom skolvärlden. När Catharina för första gången möttes av yoga kände hon en otrolig värme, spänning och samtidigt frustration. Värme för att hon hittat rätt, spänning för att det var en utmaning att göra saker som hon inte gjort tidigare och frustration över den utmaning som hon möttes av. Dels muskulärt och dels känslan av klumpighet och stelhet. Idag vet hon att dessa känslor är naturliga och att många känner likadant.

”Att bära med mig vetskapen om att vi alla har olika förutsättningar och att vi måste respektera oss själva som vi är, är otroligt viktigt för mig. Det fina med yogan är att den passar alla oavsett erfarenhet och att alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar. Alla börjar där men är helt enkelt.”

Hatha yoga, Vinyasa yoga 200 H RYT

Charlotta Wändahl

Yogalärare

Charlotta Wändahl började att utöva Kundaliniyoga för 15 år sedan när hon gick på musikhögskolan och läste till sångpedagog och sångerska. Den blev ett viktigt verktyg till att utveckla röst och sång. Sång som har så mycket med andning och kropp att göra men också den mentala delen som att stå på scen och sjunga för en stor publik. Yogan har sedan dess alltid funnits med som en del av vardagen.

”Den mentala träningen är lika viktig för mig som den fysiska eftersom kropp och själ hör ihop så starkt och det var det som blev så betydande. Jag märkte en uppenbar skillnad i hälsa och välbefinnande när jag började att utöva yoga dagligen.”

Kundaliniyogalärare

Diana Lyrholm Ringborg

Yogalärare

Diana är leg. sjuksköterska, leg. psykoterapeut KBT och instruktör i MediYoga. Hon har lång erfarenhet av mentala processer inom psykiatrin, kris- och traumabearbetning, ätstörningsbehandling och stressrelaterade sjukdomar samt egen erfarenhet av elitidrott. Diana har alltid ett helhetsperspektiv i sitt arbete. Reflektion, utveckling, lösning och möjligheter är grunden i hennes bemötande för att uppnå ny insikt. För mer info se hemsida https://nidiri.se/

”Jag blir smidigare, starkare och mer uthållig rent fysiskt och MediYoga passar alla oavsett fysiska begränsningar. Och inte minst, MediYoga har en vetenskapligt bevisad positiv effekt på kroppen och mitt välbefinnande – det känns bra att veta.”

MediYoga-instruktör

Fanny Elgstrand

Yogalärare

Fanny är personlig tränare, hälsocoach och yogalärare. Yoga blev hennes sätt att hantera stress och prestationskrav under gymnasietiden. Genom yogan fick hon mer och mer ”kontroll” över sina känslor. En form av kontroll som är väldigt användbar när allt går fort runt omkring. Yogan visade sig fungerade även som ett bra komplement till annan fysisk träning – fokus och koncentration är bra i alla situationer.

”Min yogamatta är min fristad. Där hämtar jag energi och ny kraft, lugn och stillhet. Det känns som jag kommer hem till mig själv när jag landar på min yogamatta - den känslan vill jag dela och guida fler till att finna.” Vill du veta mer om Fanny följ henne gärna på @flowwithfanny eller titta in på hennes hemsida www.flowwithfanny.se

Hatha Yoga 200 H RYT

Hanna Nixon

Yogalärare

Hanna är förutom certifierad yogalärare även legitimerad dietist och har alltid haft ett stort hälsointresse. Hennes pappa, som är bonde, utövar yoga varje morgon, så yogan har funnits med henne som en naturlig del i hela hennes liv. När hon slutligen tog yogan till sig förändrade det hennes liv till det bättre genom att erbjuda fantastiska verktyg för att få mer balans i livet.

"Jag förstod till slut varför pappa utövade yoga varje morgon. Yogan hjälper mig att bli mer medveten om mig själv och vad jag behöver för att nå inre frid och balans. Som bonus får jag smidighet och styrka på köpet. Kom ihåg att inget behöver vara perfekt - yoga får gärna vara precis som livet är."

Vinyasa Yoga, Hatha Yoga, Yin Yoga +250 H RYT

Isabelle Rosberg

Yogalärare

Yogan fick en central plats i Isabelles liv genom de positiva effekterna på den mentala styrkan som hon fick när hon som ung elitsatsade på golf. Hennes erfarenhet som idrottare är att yogan är ett perfekt komplement till annan träning - även för att förebygga skador. Genom yogan fick hon en kroppskännedom som gjort att hon kunnat undvika att ”överträna” och få skador. När man lär känna sin gräns för vad som gör kroppen en tjänst och vad som gör kroppen en björntjänst kan man hålla sig mer skadefri. Vill du hitta inspiration till mer yoga och balans i ditt liv följ Isabelle på @yogisaros - Facebook och Instagram.

”Jag inspireras av möten och är ödmjuk inför möjligheten att förmedla kombinationen av kraften i yogans positioner med tankens kraft. Jag vill förmedla närvaro, acceptans av var jag är och ständig utveckling. Jag vill inspirera människor att utforska yogan för ett mer hälsosamt liv och för en mer hållbar kropp.”

Vinyasa Yoga, mindfulness, målbildsträning

Johan Spångberg

Yogalärare

Idag arbetar Johan som psykolog och han har ett stort intresse för att utveckla både kropp och sinne. Han har tränat och tävlat i olika kampsporter under många år. Träning är både fysisk och psykisk för Johan, där den fysiska utvecklingen bär den psykiska oavsett nivå. Johan har tränat yoga regelbundet sedan 2008. Han ser att genom yogan har han kunnat bli bättre i sin idrott.

”En grundläggande tanke är att min egen utveckling kommer genom mina personliga utmaningar. Yogan är ett komplement till den övriga träningen som gör mig mer fokuserad och koncentrerad på alla plan av mitt liv.”

Hatha Yoga 200 H RYT

Josefin Lahdo

Yogalärare

Mitt i livet när allt ska ske är det inte så lätt att känna att man räcker till. Josefins erfarenhet är att yogan är ett fantastiskt verktyg för att reducera sin stress både fysiskt och mentalt. Hon menar också att yoga inte behöver inte vara så allvarligt. Yoga är roligt och hon brinner för att få dela med sig av glädjen i yogan.

”Yogan för mig handlar dels om att kunna njuta av min stund på mattan och dels om att lära mig att njuta av effekterna. Det är så lätt att bara springa iväg efter yogaträningen till nästa projekt. Yogan får mig att stanna upp, återhämta mig och känna att jag räcker till.”

Hatha Yoga, Restorivative yoga, Terapeutisk Yoga, Barn- och ungdomsyoga

Lena Littorin Ferm

Receptionist

Lena träffar du i receptionen. Hon har jobbat som butikschef och med inköp. Hon har även byggt upp nya butiker i en butikskedja. Hon är utbildad massageterapeut och taktilmassör. Lena är uppvuxen på en gård utanför Norrköping och tycker om att vara tillsammans med familjen i skogen och skärgården. Hon har två hundar som heter Bruno och Torsten. Hon älskar långa promenader med sina hundvänner. Hennes dotter har utövat yoga under något år och hon ser hur yogan har påverkat henne. Lena ser med spänning framemot sin egen yogaresa - som precis har börjat.

”Kundmötet och omhändertagande av kunden är det viktigaste. Jag vill att alla ska känna sig sedda och välkomna till oss.”

Linda Johansson

Yogalärare

Linda har sedan många år tillbaka ett stort hälsointresse. Hon arbetar med marknadsföring, försäljning och utbildning inom vårdnära företag. Yogan har funnits med i mer än 20 år i Lindas liv och från början som ett komplement till annan träning. Linda fascineras av att både själv ta del av och sprida personlig utveckling eftersom yogan kan nära både kropp och sinne. Lindas önskan är att alla ska känna sig välkomna till yogan utifrån sina egna förutsättningar. Se mer om Linda på hennes Facebook sida Yoga & Business Coaching by Linda

”Jag brinner för att lyfta och hjälpa andra människor till självutveckling på ett individualiserat och inspirerande vis. Vi alla har olika kroppar och knoppar och vi anpassar yogan efter oss och våra kroppar och inte tvärtom.”

Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Restorative Yoga och Barnyoga

Lisa Bellerud

Yogalärare

Redan vid 15 års ålder började Lisa meditera och utforska sin andlighet. Hon hade tidigt frågor om livet och sökte svar. Meditationen blev en viktig grundsten i hennes liv där hon fann en trygghet i sig själv och till livet. Träningen i olika former och sport har alltid funnits där. Med yogan var det den som om den sista pusselbiten föll på plats. Det blev en resonans med vad hon hade börjat utforska. Följ Lisa på Instagram @livebeyong_nkpg

”Yogan är för mig mer än vad vi gör på mattan. Med hjälp av yogan skapar vi en medvetenhet, styrka och kärlek som vi kan ta med oss till vardagen. Jag önskar att kunna dela med mig detta och guida dig i yogan till ditt innersta - där svaren finns.”

Internationellt utbildad i Kundalini Yoga och MediYoga +200 H RYT

Lisa Månsson

Yogalärare

Lisa har en bakgrund inom friidrott och fotboll. Idag arbetar hon i familjeföretaget med marknadsföring och försäljning. Hon menar att när vi lägger vårt fokus på ett visst tema eller intention och samtidigt utför ett repetitivt flödande mönster av yogapositioner, där andetaget leder flödet, kultiverar vi fokus/intentionen i hela vår kropp och finner oss själva i ett meditativt tillstånd. För Lisa är det en stor frihetskänsla att känna styrka, kroppskontroll, medvetenhet och rörlighet i sin kropp. Du hittar mer om Lisa på @lisamaansson på Instagram

”Jag älskar kombinationen av att utmana kroppen och sinnet i mina klasser. ”När kropp och själ är i harmoni, då uppstår magi. Yogan hjälper mig att lyssna till mitt hjärta, bli mer närvarande och medveten. Att göra utan att tänka = frihet i kropp och sinne. Det är härligt.” Ett av hennes bästa citat är ”Kraften kommer inifrån”.

Hatha Yoga, Vinygas Yoga, Ashtanga Yoga och olika former av meditationer

Malin Pernes

Yogalärare

Förutom yogalärare arbetar Malin som expert på en myndighet. Hon älskar kombinationen av rörelse och stillhet som yogan ger och den får henne också att stanna upp och blicka inåt. För Malin att är det viktigt att yogan är för alla oavsett fysiska förutsättningar och därför ger hon alltid olika alternativ under sina yogaklasser. På @mpyogaandguide på Instagram hittar du Malins inlägg om yoga och livet

"Jag älskar Vinyasa yoga och kanske beror det på att jag nästan dansar fram mellan olika yogapositioner. Jag har märkt att med min yogapraktik har mina ryggproblem mildrats och min kropp känns starkare och mer rörlig.”

Hatha Yoga, Yin Yoga samt fördjupningskurser +300 H RYT

Maria Hansson Finér

Yogalärare

Maria arbetar idag som pedagog och egen företagare. Yoga, hälsa och personligutveckling har varit en stor del av Marias liv. Yogan har varit hennes sätt att hitta emotionell, mental och fysisk hälsa.

”Yogan guidar mig till mitt innersta med hjälp av mitt andetag. Med andningens hjälp tillåter jag mina tankar flyttas från mitt huvud till mitt hjärta. Visdom skapas och ger mig tillgång till all kunskap jag någonsin kommer att behöva. Yogan ger mig verktyg så att jag ska kunna se min väg och följa mitt hjärta.”

Ashtanga, Hatha, Vinyasa Yoga och Yin yoga samt fördjupningskurser +250 H RYT

Marja Moen

Yogalärare

Marjas stora passion har länge varit personlig utveckling, träning och yoga. Förutom sitt engagemang inom hälsa arbetar hon som utvecklingsledare på en myndighet. Hon är certifierad coach och har snart avslutats sitt tredje steg som Reiki healer. Läs gärna mer på hennes hemsida https://coachadittliv.se/ och följ henne på Insta @coachadittliv

”Jag bara älskar yogan, kombinationen av det fysiska tillsammans med mjukhet och stillhet och också friheten att utöva yoga var som helst. Yogan ger mig så mycket på insidan, jag får utlopp för min energi genom yogamattan, glädjen till livet och blir samtidigt lugn. En annan positiv effekt av yogan är att jag har blivit både starkare och smidigare i kroppen. Yogamattan är alltid med mig.”

Hatha Yoga, Yin Yoga, Reiki Healing och Mindfulness. +250 H RYT

Monica Roxner

Receptionist

Monica träffar du i vår reception ibland. Hon har tillsammans med sin man byggt upp ett fastighetsbolag i Norrköping. Bolaget är numera sålt och Monica spelar mycket golf när hon inte är hos oss på Yoga Group. Hon har precis börjat med yoga och är väldigt nyfiken på vad yoga kan göra för henne och hennes golfspel.

Paulina Dunker

Yogalärare

Paulina har en bred bakgrund inom såväl affärslivet som idrottslivet. Med en bakgrund som dansare och ishockeyspelare har fysisk aktivitet, hälsa och kost alltid varit viktiga delar i hennes liv. Efter ett antal knäskador fann Paulina läkningen i yogan och brinner numer för den helhetssyn på livet och hälsan som yogan erbjuder. Paulina undervisar mestadels på engelska. Följ henne gärna på Instagram @livingisanartbypaulina, Facebook @paulinadunker och hennes hemsida https://livingisanart.se/

”Min önskan är att förmedla den glädje och läkning som yogan har att ge - i alla möten, vare sig det är på mattan eller i det vardagliga livet.”

Hatha Yoga, Traditionell Yoga, Vinyasa Yoga, Restorative Yoga m fl +800 H RYT

Pia Hidenius

Yogalärare

Pias intresse för coachning och att vägleda andra inom jobb och karriär tog fart när hon själv var inne i en storförändring i sitt eget liv. Hon utbildade sig till coach några år senare och startade sitt eget företag, Framgångspraktiken. Hennes passion är att dela med sigtill dig av de verktyg och metoder som har hjälpt henne så att du också kan uppleva mer av just det hon vill ha i sitt liv.  Läs gärna mer på www.framgangspraktigen.se

”Jag hade upplevt svårigheter med att hitta en bra balans i livet, kände mig stressad och otillräcklig, hade låg energinivå och återkommande infektioner, som resulterade i en ond cirkel. Genom yoga och meditation skapade jag successivt nya vanor, utvecklade min förmåga att hushålla med min energi och lyssna till kroppens behov och min egen inre kompass.”

Kundalini yogalärare med fördjupningskurser inom Gongmeditation m fl

Rajesh Dayakar

Yogalärare

Rajesh kommer från Indien där Yoga och Ayurveda är en naturlig del av livet. Som tonåring började han arbeta på en Ayurvedisk klinik och utbildade sig senare till Ayurvedisk massageterapeut. Under sex år tillbringade han större delen av sin tid som karma yogi och yogalärare i Sivananda Ashram i Kerala, södra Indien. Både yoga och Ayurveda är uråldriga tekniker, som är väl förankrade i naturen och dess läkandekraft. Det finns även ett helhetstänk med kropp, sinne, själ och förståelse för deras påverkan sinsemellan. Detta är något som ofta saknas inom den traditionella västerländska synen på hälsa, kropp och sinne. Rajesh undervisar på engelska.

Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Ashtanga Vinyasa Yoga och flertalet meditationstekniker samt fördjupning inom yoga

Rashmeen Doova

Yogalärare

Rashmeen comes from Thailand, and is a certified instructor for Kundalini Yoga. She received her yoga training in India during high school studies. Since then, she has been teaching for over 14 years now. To Rashmeen, yoga is a important part of her life. At the beginning of her journey with yoga, she found that it helped her improve her lifestyle significantly. Rashmeen undervisar på engelska

“With yoga I have more self-awareness, clarity and focus in my daily life. I love sharing my passion for yoga.” Satnam - a chanting mantra which means I (or we) are part of Truth"

Kundalini yoga

Upptäck våra yogaklasser

Ashtanga Vinyasa Yoga

Är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Vinyasa Yoga

Betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Klasserna har olika intensitet och upplägg, vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik stil.

Hatha Yoga

Ordet Hatha är sanskrit, där ”Ha” betyder sol och ”Tha” betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska yogapositioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa.