Nyheter

Maija Göransson – Ny ambassadör för yoga

Maija arbetar som projektledare inom bygg och fastighet, en roll som kräver många bollar i luften och skinn på näsan. Hon har en aktiv livsstil i form av fysisk träning, gärna Crossfit, löpning eller utförsåkning på vintern. Skogen och skärgården lockar ofta på lediga dagar, oavsett väder. Nya aktiviteter är alltid välkomna.

Naturen har precis som yoga och mental träning fått ta mer och mer plats i Maijas liv. Det började med en utmattning, där verktyg till bättre självkänsla och att hantera känslor tillsammans med yogan och Lars-Erik Uneståhls mentala guidning, blev vägen tillbaka från utmattningen. Utmattningen gav insikter om hur viktigt det är att ta beslut utifrån sig själv, inte vad som förväntas av andra och att vara snäll mot sig själv.

”Jag kan i efterhand vara tacksam över att jag gick igenom en så jobbig period, så tidigt i livet, den har gjort mig stark. Jag lärde känna mig själv, lärde mig sätta ord på och hantera mina känslor. ”

”Yogan ger mig balans, kärlek till mig själv, en medvetenhet och närvaro som jag har nytta av i vardagen. Jag kan känna stort behov av stunden på mattan när vardagen snurrar på.”

Maija tror på att allt sker av en mening och citatet ”Det blir som det ska” hjälper när livet bjuder på prövningar.

Upptäck våra yogaklasser

Ashtanga Vinyasa Yoga

Är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Vinyasa Yoga

Betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Klasserna har olika intensitet och upplägg, vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik stil.

Hatha Yoga

Ordet Hatha är sanskrit, där ”Ha” betyder sol och ”Tha” betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska yogapositioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa.

Är du ny hos oss och vill prova på yoga eller vill du sprida styrka, energi och balans vidare till någon annan?