Nyheter

Generationsskifte på g…

Eva Vestlie Kastensson

Jag fyller snart år igen….När jag startade min verksamhet hade jag ett tre- till femårsperspektiv och nu har det gått ca fyra år.  När vi äntligen kan se slutet på pandemin och vi har klarat oss så här långt och jag känner mig förvissad om att vi ska klara oss ända fram går jag ut och söker dig som vill ta över och fortsätta att utveckla Yoga Group. Jag kan inte tänka mig ett bättre ställe att söka dig än bland våra yogavänner.

Sedan i höstas har jag diskuterat generationsskiftet/ny delägare i samråd med Ingela Gullstrand på Företagsjouren. Jag tänker att jag söker en delägare som så småningom tar över hela bolaget – tanken är att jag lämnar över helt när jag är 65 (dvs om fem år) men det vet man ju inte riktigt heller – det beror på vad som händer….och vad du vill. Kanske blir vi ett oslagbart team?!

VILL DU JOBBA TILLSAMMANS MED MIG?

Vill du jobba tillsammans med mig och i sinom tid – när du känner dig redo – ta över hela verksamheten? Min process började redan för två år sedan – men sedan kom pandemin i vägen.  Det har varit tuffa år men jag ser att vi har byggt en yoga community där Yoga Group står för goda värden. Vi har ett fantastiskt kompetent och engagerat team som jag är oerhört och innerligt tacksam för. 

När jag började för drygt fyra år sedan var det fortfarande många som såg med misstänksamhet på yoga och det med rätta. Det är många som gärna vill göra den mer komplicerad, mystisk och flummig än vad den behöver vara. Vi har från allra första början kommunicerat att yoga är för alla och då menar vi verkligen alla. Och inte bara för de mest invigda eller de mest viga och starka som gummibjörnar. Fler och fler förstår att yoga även är för helt vanligt folk – stela, unga och äldre – ja kort sagt alla! 

Min tanke när jag startade var att öppna flera yogaträningscenter – kanske även ”satelliter” i Norrköping. Kanske kan det bli verklighet tillsammans med dig? Verksamheten är skalbar och det finns synergier att vara en grupp. Jag brukar säga att jag har gjort alla misstag man kan göra och vet precis vad man inte ska göra. Vi har hittat en affärsmodell som fungerar och byggt ett varumärke i Norrköping. Vi är ingen traditionell yogastudio, vi är ett modernt yogaträningscenter där vi tar det bästa från fysisk allsidig träning och kombinerar med yoga och meditationstekniker som är tusentals år gamla. Det bästa av allt för en stark och smidig kropp och skärpt sinne. Vi bygger något nytt i en gammal bransch.


ÄR DET DU?

Du är entreprenör – eller har en stark önskan och vilja att driva eget företag inom en bransch som ger dig energi och glädje! Vi bidrar till ett bättre samhälle, då yoga och meditation ju gör att människor mår bättre.
Du bör nog ha ett visst kapital – för det krävs att du är beredd att satsa.
Du har ett starkt driv och tycker om ”många bollar i luften” – som liten företagare behöver man ständigt göra omprioriteringar.
Du har kunskap och erfarenhet inom några eller flera av följande områden; marknadsföring, försäljning, ledarskap och företagsekonomi. Är du en fena på sociala medier vore det helt fantastiskt. Jag har tagit några steg i utvecklingen av vårt Yoga Group och jag tror det finns mer att utveckla och då behövs kompetens och kunskap.


HUR GÅR DET TILL?

Jag kan tänka mig olika former av upplägg och är öppen för diskussioner och olika förslag. Min önskan är att det vi har byggt upp drivs vidare av någon med passion för människors välmående samtidigt som du bör vara beredd på att det är ett hårt arbete. 

Det viktigaste är att du är rätt person och känner dig manad av ovanstående. Stämmer ovanstående på dig eller någon du känner? Hör av dig till mig! Ring eller maila – eva@yogagroup.se / 0707-14 77 71 

Jag önskar dig en härlig ny vecka och kanske är det just du som hör av dig till mig! 

Varma hälsningar
Eva

Upptäck våra yogaklasser

Ashtanga Vinyasa Yoga

Är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yogalärare hjälper en kvinnlig elev

Vinyasa Yoga

Betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Klasserna har olika intensitet och upplägg, vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik stil.

Hatha Yoga

Ordet Hatha är sanskrit, där ”Ha” betyder sol och ”Tha” betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska yogapositioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo än i andra fysiska och dynamiska yogaformer som exempelvis ashtanga vinyasa.

Är du ny hos oss och vill prova på yoga eller vill du sprida styrka, energi och balans vidare till någon annan?